Sanitat vol prohibir fumar als cotxes i a les terrasses dels bars i restaurants

El Ministeri de Sanitat ha elaborat el Pla Integral de Prevenció i Control del Tabaquisme 2021-2025, que ha enviat a les comunitats autònomes i a diferents associacions mèdiques i científiques pel seu estudi i que puguin fer les al·legacions pertinents.

En ell, el ministeri preveu prohibir fumar en els vehicles privats, en les terrasses dels bars i restaurants, que totes les marques de tabac empaquetin els seus productes amb un model d’embolcall genèric per evitar l’atractiu que afegeixen les diferents marques i equiparar les cigarretes electròniques al tabac, entre altres mesures.

L’objectiu que pretén el Ministeri de Sanitat és aconseguir que d’aquí a l’any 2023 hi hagi més espais lliures de fum. A més dels cotxes particulars i terrasses, també es contempla la prohibició de fumar en les proximitats dels edificis públics i que no s’afegeixin additius que donin aroma al tabac com les cigarretes mentolades.

Ara les comunitats autònomes i les associacions mèdiques i científiques tenen fins al dia 15 de desembre per fer les seves al·legacions. Aquest esborrany de la futura llei del Tabac té com a objectiu aconseguir una reducció del 30% del consum de tabac l’any 2025, objectiu marcat per l’OMS. També deixa la porta oberta a la prohibició de fumar en les platges i el fet de llençar les burilles al carrer.

Amb la pandèmia de la Covid-19 ja es va prohibir fumar a les terrasses i ara sembla que el ministeri dirigit per Carolina Darias vol que aquesta mesura es quedi per sempre.

Tags: Fumar, Ministeri Sanitat

Notícies semblants: