Com cada any als voltants de Nadal, la tonyina Trini ja ha arribat al port de L’Escala

La Trini és una tonyina d’uns dotze anys, que des de fa vuit visita el port de L’Escala per aquestes dates nadalenques, tan sols va fallar un any, el 2019, potser perquè ja es veia venir la pandèmia que hauria d’arribar l’any següent i va decidir marxar cap a un lloc més tranquil.

Segons publica l’oficina de turisme de l’Escala al seu perfil de Twitter, aquest dimecres al matí ha entrat al port seguint les barques de tresmall, i no a les teranyines de peix blau, que han començat abans la veda.

La història de la tonyina Trini es remunta al desembre del 2015 quan va arribar per primer cop al port de L’Escala. La Trini estava ferida i els pescadors de la zona la van curar i durant mesos van estar cuidant-la fins que va estar recuperada i amb forces per tornar mar endins al seu hàbitat natural. L’any següent quan va tornar van pensar que li havien de posar un nom i quin millor que Trini en honor a la secretaria de la confraria de pescadors de L’Escala, Trinidad Agúndez.

Des de llavors, no sabem si per agrair als veïns de L’Escala que la van cuidar tan bé o perquè li agrada la Costa Brava, cada any per aquestes dates torna al port de L’Escala. Els pescadors la reconeixen per les cicatrius dels talls que tenia el primer any que la van veure i que ells mateixos van curar. Ara s’estarà uns dies al port i després com cada any tornarà a marxar fins a l’any següent.

La Trini s’ha convertit en un atractiu pels veïns, turistes i en especial pels infants que any rere any s’acosten al port per veure-la i donar-li peix per menjar. L’any passat va arribar acompanyada d’una companya a qui els pescadors van batejar com la Roser, en honor a la patrona major de la Confraria de Pescadors de l’Escala, Roser Güell.

Encara que sembli un conte de Nadal, és una història reial des de fa vuit anys i esperem que la Trini i potser la Roser continuïn visitant L’Escala cada any per Nadal.

Tags: L'Escala, Tonyina Trini

Notícies semblants: