L’extècnic de la Masia del Barça, Albert Benaiges denunciat per presumptes abusos sexuals.

Segons publica Albert Llimós al diari ARA, el que ha estat tècnic de la Masia del Barça fins a la setmana passada, Albert Benaiges hauria estat protagonitzant escenes d’abusos sexuals durant més vint anys a l’Escola Barcelona del districte de Les Corts. El diari parla de vexacions i abusos sexuals tant a nens com a nenes de diverses generacions, ja que Benaiges va estar 38 anys com a professor d’educació física de l’escola del barri de les Corts de Barcelona.

Segons el reportatge d’ARA, Benaiges presumptament s’hauria masturbat davants els menors, hauria arribat a fer-los tocaments, jocs sexuals i veure pornografia amb ells. Una seixantena de menors que ara ja són adults van ser testimonis o protagonistes d’aquest conducte reprovable. El professor aprofitava el moment de la dutxa o en el mateix gimnàs, a casa seva o quan anaven de Colònies.

Ara un grup d’exalumnes han decidit presentar denúncia contra Albert Benaiges per tots aquests fets pels quals algun d’ells ha patit un trauma sever. Ahir mateix una noia va ser la primera a presentar denúncia i està previst que en els pròxims dies ho facin altres persones.

Benaiges va ser el formador dels joves de la Masia del Barça durant més de vint anys, en etapes en què a la Masia eren Iniesta o Xavi. De moment no es coneix cap cas d’abusos ni vexacions en la Masia i aquesta presumpta actitud del tècnic i professor s’hauria limitat a l’Escola Barcelona de Les Corts durant els anys 80 i 90.

Albert Benaiges havia tornat al Barça al mes d’abril passat amb la victòria a les eleccions de Joan Laporta, després de passar uns anys fora del país entrenant als planters d’equips de Dubai o Mèxic. Segons informa RAC1, la premsa mexicana l’octubre del 2014 va publicar que havia estat denunciat per famílies del club Chivas de Mèxic per aquestes mateixes pràctiques i per les que va ser acomiadat.

El passat 2 de desembre el Barça va emetre un comunicat anunciant que Albert Benaiges deixava el club per “motius personals”, però va ser just després d’assabentar-se del contingut de la investigació que estava fent el diari ARA.

Segons afirma el diari ARA que ha parlat amb Albert Benaiges “aquest nega qualsevol tocament, però admet que no tornaria a repetir res del que va fer durant aquella època”. Les denuncies presentades ara, no tindran gaire recorregut, ja que els fets haurien prescrit.

Tags: abusos sexuals, Albert Benaiges, BARÇA, Masia

Notícies semblants: