Els prospectes de medicaments en paper tenen els dies comptats.

Els prospectes de medicaments en paper tenen els dies comptats, ja que a partir del gener del 2022 s’aniran substituint alguns d’ells per un codi QR que estarà imprès en la caixa del fàrmac i que es podrà consultar a través d’internet.

Amb aquesta mesura l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris pretén que la informació que ara tenim en aquell paperet que un cop el despleguem ja és difícil tornar a ficar-lo a la caixa i que necessitem una lupa per llegir-lo, estigui actualitzada al moment i com no evitar el consum de paper protegint així el medi ambient.

A partir del gener l’AEMPS iniciarà la prova pilot amb 46 medicaments de 20 laboratoris, per després fer una valoració sobre el funcionament d’aquesta mesura per implementar-la definitivament. La valoració la realitzaran els serveis de farmàcia dels hospitals mitjançant un qüestionari de satisfacció.

De moment en aquesta prova pilot que durarà dos anys només s’inclouran fàrmacs d’àmbit hospitalari, entre ells ‘Adiro‘. El primer any es farà la valoració i si és favorable s’ampliarà a més medicaments o durant més temps, per a partir del 2024 implementar-ho en totes les especialitats, tant de marques com genèrics.

Quan aquesta mesura arribi a tots els medicaments, s’haurà de buscar una solució per aquelles persones que no tenen accés a les noves tecnologies i no poden consultar un codi QR. En principi es preveu que les farmàcies puguin imprimir el prospecte si algun client ho demana.

Tags: Medicaments, Prospectes

Notícies semblants: