En Lluís Llach ressuscita La Gallineta en un Palau Sant Jordi ple de gom a gom

Aquest vespre en Lluís Llach ha tornat als escenaris després de catorze anys del seu últim concert celebrat a Verges l’any 2007 i ha tornat amb una de les seves cançons més reivindicatòries com és ‘La Gallineta’. La gallineta de l’any 1968 ha tornat a sortir del seu cau per reivindicar els drets dels catalans i catalanes a tenir un estat, una llengua i una constitució pròpies.

Aquesta tarda un Palau Sant Jordi ple de gom a gom ha volgut recordar les cançons del cantautor de Verges que durant els anys 60 i 70 tenien sentit per reivindicar una Catalunya lliure, però que avui tornen a tenir més sentit que mai, quan veiem que està passant amb la llengua a les escoles catalanes.

Aquest cop en Lluís Llach no ha volgut estar sol damunt l’escenari com ens tenia acostumats en aquells anys reivindicatius dels setanta, avui altres companys de professió han volgut acompanyar-lo, perquè malauradament després de cinquanta anys la situació no ha canviat gaire. Joan Dausà, la Suu, els Catarres o Joan Reig han volgut fer-li costat en aquest concert amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania catalana que Catalunya necessita una Constitució pròpia.

I el comiat no podria ser un altre que L’Estaca.

Escoltem La Gallineta d’en Lluís Llach.

Tags: Concert Lluís Llach

Notícies semblants: