✅ Vidreres vota sí a mantenir els Correbous en la Festa Major

Foto: Correbous Vidreres – PACMA

Ahir Vidreres a la Selva va celebrar una consulta popular vinculant per decidir si els Correbous s’havien de mantenir com un dels actes tradicionals que la localitat celebra per la Festa Major o bé si se suspenien definitivament.

El resultat d’aquest referèndum va ser del 53,5% de la població votant a favor de mantenir aquesta tradició, el 48,8% en contra, amb una participació del 24,13%. Tan sols van participar en la consulta 1.685 persones de les 6.983 que tenen dret a vot a Vidreres.

Amb aquesta decisió, Vidreres es converteix en l’única població de les comarques gironines que mantindrà aquesta tradició taurina en les seves festes. Més enllà del que defensen les entitats animalistes que és la supressió pel maltractament que pateixen els animals, també cal destacar que en l’edició del 2019, previ a la pandèmia, un brau va sortir del recorregut envestint a una vintena de persones, amb el resultat de dues persones ferides greus i el brau mort.

Segons l’alcalde, Jordi Camps, la consulta “tenia l’objectiu d’escoltar la veu del poble i fer la seva voluntat” i també ha volgut destacar que han tingut contacte amb totes les parts implicades com la Comissió organitzadora dels Correbous com amb l’Associació de defensa ambiental i animal de Vidreres.

Esteu a favor o en contra de mantenir aquesta tradició en les festes majors de les ciutats catalanes? 

 

Tags: Correbous

Notícies semblants: