El govern anuncia noves restriccions davant la sisena onada de la Covid. Podríem tornar al confinament nocturn a partir de divendres.

Davant l’arribada de la variant Òmicron i en portes de la sisena onada de la Covid-19, el govern de la Generalitat ja ha anunciat noves mesures per tal de contenir l’extensió de la pandèmia. Després de la reunió de la Comissió delegada en matèria de la Covid-19, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon acompanyat de la Secretaria de Salut Pública, han anunciat les noves restriccions, sempre que siguin avalades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Hostaleria: Aforament del 50% als interiors, màxim de 10 persones per taula tant en interior com exterior, mantenint el certificat Covid per accedir als interiors.

Activitats culturals, recreatives i espectacles públics: Tancament dels locals d’oci nocturn, aforament del 70% en espais culturals, temàtics, parcs i jardins públics i espais lúdics.

Reunions i trobades: Es limitaran a 10 persones, inclosos els àpats de Nadal en cases particulars sempre que no siguin de la mateixa bombolla.

Mobilitat: Tornem al toc de queda o confinament nocturn des de l’una de la nit a les sis del matí, però es manté la llibertat d’anar sense mascareta pel carrer quan hi hagi distancia entre les persones i la lliure circulació per entrar i sortir de Catalunya.

A l’espera del que dicti el TSJC, aquestes restriccions entraran en vigor a partir del dijous 23 de desembre a les 12 de la nit.

 

Tags: Coronavirus - Covid-19, Restriccions

Notícies semblants: