FESTES

M’agrada Catalunya, us desitja Bones Festes i per celebrar-ho escoltem ‘El Noi de la Mare’

🎄  Des de ‘M’agrada Catalunya’, us volem desitjar a tots i a totes unes Bones Festes de Nadal. 🎅 Que gaudiu d’aquests dies en companyia dels vostres éssers estimats.

🎧  Per celebrar-ho escoltarem una de les nadales més tradicionals del cançoner català, ‘El noi de la Mare’ interpretat per la Coral El Virolet dels Lluïsos de Gràcia, coral nascuda l’any 1966 com a secció infantil de la Coral Cantiga.

🤶  El Noi de la Mare a més de nadala també és una cançó de bressol, d’autor desconegut i origen incert. Va servir a Jacint Verdaguer per fer la seva, però alguns autors afirmen que té moltes similituds amb una “muiñeira” gallega.

❤  També volem tenir un record per totes aquelles persones que ens han deixat aquest maleït any marcat per la pandèmia de la Covid-19. Descanseu en pau, que la terra us sigui lleu. Us deixem amb una frase d’en Pere Casaldàliga, que ens va deixar fa poc més d’un any. Aquestes paraules de l’anomenat “bisbe dels pobres” cobren molta actualitat en aquests dies que al nostre país estem vivint el conflicte de la llengua.

“La causa indígena m’ha fet més català. Les tribus prohibides m’han ajudat a retrobar la meva sempre maltractada tribu. M’ha ajudat a no caure en l’imperialisme cultural”.

🎗 En Pere Casaldàliga va viure la seva vida ajudant als pobres molt lluny de Catalunya, però mai va oblidar el seu origen i sovint en les seves obres trobem paraules fent referència al fet de ser català.

Tags: Bones Festes

Notícies semblants: