Ja heu jugat al ‘Paraulògic’, el joc en línia i en català que s’ha posat de moda aquest Nadal?

Foto: Captura de Paraulògic

En aquestes festes nadalenques s’ha posat de moda un joc en llengua catalana que en pocs dies s’ha convertit en un dels més jugats d’aquest temps. Es tracta del ‘Paraulògic’ un joc gratuït de formar paraules en català impulsat per Rodamots i que ja s’apropa als 150.000 jugadors diaris, el dia de Sant Esteve van jugar 137.000 persones.

De moment no han creat cap aplicació per a mòbil o tauleta, s’ha de jugar a través de la pàgina web del joc. Quan entrem podem jugar directament, no ens hem de registrar ni facilitar cap dada personal nostra, potser aquest és un dels aspectes que més atrau la gent, ja que molts són reticents a compartir dades personals a través d’internet.

Quan entrem a la web trobarem un rusc amb sis cel·les i dins de cada una, una lletra en color blau, la cel·la central està marcada en vermell. El joc que es renova diàriament, consisteix a formar totes les paraules que puguem amb les lletres indicades en les cel·les.

Aquestes paraules han de respectar unes condicions:

✅ Que estiguin contemplades en el diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans,
✅ Totes han de tenir la lletra del mig del rusc marcada en vermell
✅ Han de tenir més de dues lletres.
✅ No s’accepten moms propis, plurals ni verbs conjugats (només infinitius).

El joc és molt senzill i és bassa en el ‘Spelling Bee‘, un dels jocs popularitzats pel New York Times, un joc que s’ha convertit en un l’autèntic fenomen d’aquests dies dels catalans i catalanes. Cada dia hi ha un rusc diferent amb el qual podrem formar al voltant d’un centenar de paraules i per cadascuna d’elles obtindrem una puntuació en funció de la dificultat.

L’objectiu del joc és arribar a formar totes les paraules possibles per obtenir la màxima puntuació. Cada dia almenys hi haurà una paraula de set lletres anomenada ‘tuti’, si aconseguim fer-la haurem aconseguit 10 punts extres. L’endemà trobarem la solució amb totes les paraules que podíem formar amb el rusc del dia anterior.

Si encara no heu jugat al ‘Paraulògic‘, podeu fer-ho 👉 aquí.

Tags: jocs en català, Paraulògic

Notícies semblants: