El primer balneari romà de Catalunya reconegut com el millor Spa de la península Ibèrica

Foto: Cedida per Aqva Gerunda Banys Romans

Cada dos anys s’atorguen els Premis Wellness Experience com a reconeixement al sector de la salut i el benestar a través de l’aigua. En l’edició d’enguany el balneari Aqva Gerunda Banys Romans de Girona ha estat reconegut com el millor de la península Ibèrica i un dels millors d’Europa. Cal destacar que s’ha estat millor valorat que el famós balneari de Caldea a Andorra, que va ser el guanyador de l’edició del 2019.

El balneari gironí amb més de dos mil anys d’història està ubicat en el Barri Vell de la ciutat dels quatre rius. La gala d’entrega dels premis als quals es presentaven 115 candidatures de 16 països, es va fer el passat 30 de novembre a la Fira de Barcelona. L’esdeveniment, un dels més destacats del sector a Europa, ha premiat les millors instal·lacions, projectes i solucions aquàtiques tenint en compte la innovació, la sostenibilitat i la proposta de valor d’obres, projectes i productes presentats.

De l’Aqva Gerunda Banys Romans de Girona, el primer balneari romà de Catalunya han valorat la recuperació històrica de l’edifici de més de dos mil anys d’història; la sostenibilitat a través de les energies renovables en funcionar amb geotèrmia, un sistema pioner en nucli urbà; la pràctica de salut que realitza a través dels seus tractaments i la digitalització per un major estalvi i eficiència energètica. Agafen l’aigua dels aqüífers del riu Ter, de pous a 70 metres de profunditat, en un circuit obert, un procediment validat per l’Agència Catalana de l’Aigua.

El gerent d’Aqva Gerunda Banys Romans, Gabriel Rebollo, recollint el premi – Foto: Cedida per Aqva Gerunda Banys Romans

El gerent d’Aqva Gerunda Banys Romans, Gabriel Rebollo, explica que obtenir aquest premi “és un orgull i un reconeixement a la feina que vam iniciar fa cinc anys. És la fira més important d’Europa del sector i era el primer cop que ens hi presentàvem”.

Sens dubte val la pena visitar el millor Spa de la Península, no tan sols per les seves instal·lacions i tractaments que ofereixen, sinó també per gaudir de la història del seu edifici. Ubicat en un edifici de dos mil anys d’història, amb parets dins l’aigua d’una vil·la romana del segle II dC, un forn romà d’argila del segle I dC on va aparèixer una llàntia amb la cara d’un silè, un déu de l’època romana.

Aqva Gerunda Banys Romans, va néixer l’any 2016 per combinar tota aquesta història amb la tecnologia més actual, sempre tenint en compte la conservació del patrimoni i el medi ambient, fent ús de sistemes d’energies renovables.

Si voleu més informació, fer una reserva o regalar una experiència, visiteu la web Aqva Gerunda Banys Romans

Foto: Cedida per Aqva Gerunda Banys Romans
Tags: Balneari, Premis, Spa

Notícies semblants: