Neix el ‘Maricoin’ la primera criptomoneda de la comunitat LGTBIQ+


Demà passat dia de cap d’any naixerà el ‘Maricoin, la primera criptomoneda creada per i per a la comunitat LGTBIQ+, un mitjà de pagament que vol visualitzar la lluita d’aquest col·lectiu. Com diuen en la seva pàgina de presentació:

“Una criptomoneda nascuda amb orgull, per lluitar per la igualtat i contra qualsevol mena de discriminació”.

L’impulsor d’aquesta nova criptomoneda ha estat l’empresari d’una cadena de perruqueries, el madrileny Juan Belmonte. Segons expliquen en el vídeo de promoció del ‘Maricoin‘, a partir del 31 de desembre es podrà utilitzar com a mitjà de pagament ètic, transparent i transversal en les principals ‘exchanges‘ i en 25 establiments ‘gay-friendly’ de diferents ciutats com Madrid, Barcelona, Eivissa o Canàries.

L’aparició d’aquesta nova criptomoneda dedicada al col·lectiu LGTBIQ+, i la seva promoció a les xarxes socials, ha generat tanta expectació que ja hi ha una llarga llista d’espera per comprar els primers ‘Maricoins‘.

El ‘Maricoin‘ com a divisa ha adoptat el model ‘altcoin’, una criptomoneda alternativa a les tradicionals i més populars, és a dir, el ‘bitcoin’, ‘litecoin‘ i ‘ethereum‘. Actualment, estan en augment a causa de la volatilitat del mercat de criptomonedes, que comporta molts riscos. Amb un altcoin les transaccions són molts més ràpids, sol ser menys volàtil en general que el bitcoin i es podria dir que té un nivell més alt d’estabilitat. La idea dels impulsors del ‘Maricoin‘ és emetre 250 milions de dòlars en aquesta criptomoneda al mes de gener del 2022.