Salut habilita 1300 farmàcies per notificar un positiu en Covid i gestionar els tràmits següents. Consulta aquí quina tens més a prop.

El Departament de Salut ha habilitat 1300 farmàcies repartides per tot el territori per gestionar els tràmits necessaris quan es notifiqui un resultat positiu en Covid-19 realitzat amb un test d’antígens, per tal de descongestionar els centres d’atenció primària (CAP). Aquestes farmàcies són les que ja estaven autoritzades per realitzar els tests supervisats.

A partir d’ara i de forma temporal, si una persona es fa un test d’antígens a casa i dona positiu, no cal que es desplaci al seu CAP ni a cap centre hospitalari, sempre que sigui asimptomàtic o els símptomes siguin lleus. Podrà notificar-ho a una d’aquestes 1300 farmàcies i ella serà l’encarregada de comunicar-ho al sistema de salut que iniciarà els tràmits següents, com el control dels contactes estrets o tramitar la baixa laboral.

La persona que hagi donat positiu mitjançant un test d’auto mostra de venda lliure, podrà trucar o enviar a algun familiar a una de les farmàcies adherides al Programa TAR per notificar el seu resultat a Salut, identificant-se amb les dades de la targeta sanitària. A partir d’aquí, els responsables de la farmàcia introduiran el resultat positiu a la història clínica del pacient. A continuació la persona infectada rebrà un SMS per accedir a l’eina de rastreig ContacteCovid.cat, on podrà reportar els seus contactes estrets o demanar la baixa.

Lògicament, aquesta persona haurà de quedar-se confinada a casa durant els dies de quarantena que recordem són de 10 dies si es tenen símptomes i 7 dies si són asimptomàtics. Es recomana que abans de tornar a fer vida social o treballar es tornin a fer un o dos testos d’antígens, ja que hi ha persones que després dels 10 dies continuen donant positiu i llavors poden contagiar.

La directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, ha volgut puntualitzar que això és una mesura que s’ha pres de forma excepcional i temporal per la saturació que estan patint els serveis d’atenció primària. “En el moment actual, ens pot facilitar molt la recollida de positius en el sistema sanitari, però no és una via pensada perquè tingui una durada indefinida: és un circuit excepcional per a un moment d’incidència molt alta, ràpid, posat en marxa per facilitar la vida a la gent i per descongestionar alhora els centres de salut d’usuaris sense símptomes, que no haurien de moure’s pel sistema”.

Consulta 👉 aquí el mapa de les 1.300 farmàcies habilitades per recollir les dades.

Tags: Farmàcies, Test Covid

Notícies semblants: