Denuncien a tres supermercats per frau en la venda dels seus Tortells de Reis

L’organització FACUA – Consumidors en acció han denunciat a tres supermercats i dos fabricants de pastisseria per la venda fraudulenta de Tortells de Reis. El problema no està en el tortell sinó en la publicitat que fan del producte. En la caixa del producte sí que s’especifica que el farcit no està elaborat amb nata procedent de la llet, sinó amb diferents greixos vegetals, en canvi, en els cartells publicitaris posen “Tortell de nata, trufa o crema”.

FACUA ha presentat una denúncia davant el Ministeri de Consum contra els supermercats AldiLidl i Dia així com els fabricants Aserceli i Zampabollos, per publicitat enganyosa i vulneració de la normativa europea en matèria d’etiquetatge. Fa uns dies el ministeri ja va llençar una alerta als consumidors avisant que molts dels tortells industrials que es venen en supermercat no eren farcits de nata sinó de diferents greixos vegetals.

L’empresa Zampabollos distribueix els seus tortells en la cadena de supermercats andalusa, MAS. Pel que fa a Aserceli, trobarem els seus tortells en Carrefour, El Corte Inglés o Hipercor, en les caixes diu “farcit de nata” i en l’etiquetatge que és nata barrejada amb un preparat de greixos de palma i palmist.

Moltes famílies no es poden permetre el luxe d’un Tortell de Reis artesanal dels que fan a les pastisseries i opten per aquests elaborats industrialment pel seu preu i potser molts som conscients que no són de nata, però almenys que no ens vulguin enganyar.

El secretari general de FACUARubén Sánchez diu que simplement dient Tortell de Reis “sabor nata”, el problema estaria solucionat.

 

Tags: denúncies, Tortells de Reis

Notícies semblants: