Una empresa catalana crea un dispositiu que ens ajudaria a reduir la factura de la llum.

Wallbox, una empresa catalana amb seu a Sant Andreu de la Barca, al Baix Llobregat, ha creat un dispositiu per a vehicles elèctrics que ens ajudaria també en les nostres llars i amb el que podríem abaratir la factura de la llum.

El nou dispositiu permet convertir un vehicle elèctric en un generador de corrent per a la llar. El Quasar 2 és un carregador que utilitza la bateria del cotxe per generar llum. En un principi aquest dispositiu que s’ha presentat al mercat estatunidenc, està pensat pel cas de falta de subministrament elèctric en cas d’avaria o fets meteorològics com els huracans o les tempestes tropicals tan freqüents als Estats Units.

En cas de falta de subministrament, el Quasar 2 pot transferir l’electricitat acumulada en la bateria d’un cotxe a la llar. Segons els estudis realitzats tenint en compte el consum mitjà d’un habitatge estàndard podria donar llum durant més de tres dies.

Aquesta tecnologia també es podria fer servir per abaratir el preu de la factura de la llum, que en aquests moments tant ens preocupa a tots nosaltres. El procés seria el de carregar els vehicles durant les hores en què el preu de la llum és més econòmic i utilitzar el Quasar 2 per donar llum a la llar durant les hores més cares i no haver d’esperar al cap de setmana o a la nit per posar rentadores si volem estalviar.

De moment Wallbox començarà amb el Quasar 2 en el mercat nord-americà, però no descarta poder implementar-ho a Europa per aquesta altra finalitat, ja que afortunadament aquí no patim gaires talls de llum. Encara que es comercialitzi als Estats Units, la fabricació del Quasar 2 es continuarà fent a la planta de Barcelona, més endavant també es podria fer a una nova factoria que estan fent a Texas.

Fins al moment no han desvetllat ni el preu ni la data en què sortirà al mercat aquest nou dispositiu que es va presentar a la Fira Consumer Electronics Show (CES) celebrada a principis d’any a Las Vegas, Califòrnia.

Tags: Llum, Tecnologia, Wallbox

Notícies semblants: