Mor un cavall durant la Cavalcada dels Reis Mags de Valls

Durant la Cavalcada dels Reis d’Orient a Valls, un cavall va morir sobtadament davant de tot el públic que esperava l’arribada de Sas Majestats. Segons publica El Vallenc, el veterinari ha confirmat que la mort a estat causa d’una aturada cardíaca. Els fets van passar al carrer de l’Abat Llort davant de la botiga de material d’oficina Aymerich.

No és el primer cop que un cavall cau mort en una cavalcada, l’any 2018 a Terrassa un cavall de la comitiva del Rei Melcior va morir en similars circumstàncies.

Molts són els que es qüestionen la participació d’animals en actes multitudinaris com les cavalcades, ja que a causa de tanta aglomeració de gent, en alguns casos acompanyada de pirotècnia, els animals pateixen un fort estrès que els pot provocar un infart.

Entitats animalistes com el PACMA ja fa anys que estan lluitant per eliminar la presència d’animals en les cavalcades i actes similars. Ahir mateix a Tres Cantos un municipi de Madrid, que al pas dels cavalls es va utilitzar pirotècnia, un d’ells es va espantar i a punt va estar de provocar un accident amb els espectadors, la majoria d’ells infants.

Creieu que els animals han de participar en aquests espectacles?

Tags: Cavalcada, cavall, Morts, Valls

Notícies semblants: