ACTUALITAT

ūüĖ§ Mor Sidney Poitier el primer actor afroameric√† que va guanyar un Oscar

Avui ens ha deixat Sidney Poitier, l’actor afroamericar nascut a Miami d’origen bahamenc¬†amb¬†94¬†anys.¬†Poitier va ser el primer actor de color que va aconseguir un Oscar, va rebre el guard√≥ com a millor actor l’any 1963 per la pel¬∑l√≠cula ‘Els lliris dels prats’. L’any 2002 tamb√© va rebre l’Oscar honor√≠fic com a millor actor per la seva traject√≤ria.

Fill d’uns pagesos de les Bahames de ben jove va comen√ßar a treballar en el teatre per despr√©s saltar al m√≥n de¬†la gran pantalla¬†amb obres com ‘Endevina qui ve a sopar’ al costat de Spencer Tracy i¬†Katharine¬†Hepburn, l’any 1967.

Sidney Poitier sempre va lluitar pel reconeixement dels drets civils dels actors de color. Durant la d√®cada dels seixanta va ser un dels actors m√©s cotitzats a l’altura de grans estrelles com Richard¬†Burton¬†o Paul Newman.

La seva filmografia √©s molt extensa amb una seixantena de pel¬∑l√≠cules, per√≤ tamb√© va ser director, escriptor i des de l’any 1997 era l’ambaixador vitalici de les Bahames al Jap√≥. Descansa en pau, que la terra et sigui lleu.

Tags: ,

Notícies semblants: