🖤 Mor Sidney Poitier el primer actor afroamericà que va guanyar un Oscar

Avui ens ha deixat Sidney Poitier, l’actor afroamericar nascut a Miami d’origen bahamenc amb 94 anys. Poitier va ser el primer actor de color que va aconseguir un Oscar, va rebre el guardó com a millor actor l’any 1963 per la pel·lícula ‘Els lliris dels prats’. L’any 2002 també va rebre l’Oscar honorífic com a millor actor per la seva trajectòria.

Fill d’uns pagesos de les Bahames de ben jove va començar a treballar en el teatre per després saltar al món de la gran pantalla amb obres com ‘Endevina qui ve a sopar’ al costat de Spencer Tracy i Katharine Hepburn, l’any 1967.

Sidney Poitier sempre va lluitar pel reconeixement dels drets civils dels actors de color. Durant la dècada dels seixanta va ser un dels actors més cotitzats a l’altura de grans estrelles com Richard Burton o Paul Newman.

La seva filmografia és molt extensa amb una seixantena de pel·lícules, però també va ser director, escriptor i des de l’any 1997 era l’ambaixador vitalici de les Bahames al Japó. Descansa en pau, que la terra et sigui lleu.

Tags: Morts, Sidney Poitier

Notícies semblants: