đŸ–€ Mor Sidney Poitier el primer actor afroamericĂ  que va guanyar un Oscar

Avui ens ha deixat Sidney Poitier, l’actor afroamericar nascut a Miami d’origen bahamenc amb 94 anys. Poitier va ser el primer actor de color que va aconseguir un Oscar, va rebre el guardĂł com a millor actor l’any 1963 per la pel·lĂ­cula ‘Els lliris dels prats’. L’any 2002 tambĂ© va rebre l’Oscar honorĂ­fic com a millor actor per la seva trajectĂČria.

Fill d’uns pagesos de les Bahames de ben jove va començar a treballar en el teatre per desprĂ©s saltar al mĂłn de la gran pantalla amb obres com ‘Endevina qui ve a sopar’ al costat de Spencer Tracy i Katharine Hepburn, l’any 1967.

Sidney Poitier sempre va lluitar pel reconeixement dels drets civils dels actors de color. Durant la dĂšcada dels seixanta va ser un dels actors mĂ©s cotitzats a l’altura de grans estrelles com Richard Burton o Paul Newman.

La seva filmografia Ă©s molt extensa amb una seixantena de pel·lĂ­cules, perĂČ tambĂ© va ser director, escriptor i des de l’any 1997 era l’ambaixador vitalici de les Bahames al JapĂł. Descansa en pau, que la terra et sigui lleu.

Tags: Morts, Sidney Poitier

NotĂ­cies semblants: