ūüĖ§ Mor el pianista i compositor barcelon√≠ Jordi Sabat√©s


Avui ha mort el pianista i compositor barcelon√≠ Jordi Sabat√©s als 73 anys, un dels m√ļsics referents de la Nova Can√ß√≥ i el jazz del darrer quart del segle passat. Va posar m√ļsica al cinema, al teatre i a obres liter√†ries. Sabat√©s¬†es va llicenciar en F√≠sica Qu√†ntica, estudis que compaginava amb els de m√ļsica al Conservatori del Liceu i com la seva passi√≥ era la m√ļsica va optar per aquesta √ļltima com a mitj√† de vida, no sense abans haver tastat la professi√≥ de professor a la Facultat de Ci√®ncies F√≠siques de Barcelona.

L’any 1969 Jordi¬†Sabat√©s amb el grup OM acompanya a Pau Riba en el seu primer disc de l’√†lbum Di√≤ptria. Dos anys despr√©s passar a treballar amb el grup Jarka¬†i amb el gran Tete Montoliu va gravar el disc¬†Vampyria¬†que anys m√©s tard seria reconegut com el millor disc de la hist√≤ria del jazz catal√†.

Durant tota la seva traject√≤ria professional va acompanyar a grans figures de la m√ļsica com Ovidi Montllor, Maria del Mar Bonet o Quico Pi de la Serra. Des d’aqu√≠ volem mostrar el nostre m√©s sentit condol a la fam√≠lia i amics d’en Jordi¬†Sabat√©s. Descansa en pau, que la terra et sigui lleu.

Recordem al gran Jordi¬†Sabat√©s¬†escoltant com tocava el piano interpretant ‘Tot l’enyor de dem√†’.