🖤 Mor el pianista i compositor barceloní Jordi Sabatés

Avui ha mort el pianista i compositor barceloní Jordi Sabatés als 73 anys, un dels músics referents de la Nova Cançó i el jazz del darrer quart del segle passat. Va posar música al cinema, al teatre i a obres literàries. Sabatés es va llicenciar en Física Quàntica, estudis que compaginava amb els de música al Conservatori del Liceu i com la seva passió era la música va optar per aquesta última com a mitjà de vida, no sense abans haver tastat la professió de professor a la Facultat de Ciències Físiques de Barcelona.

L’any 1969 Jordi Sabatés amb el grup OM acompanya a Pau Riba en el seu primer disc de l’àlbum Diòptria. Dos anys després passar a treballar amb el grup Jarka i amb el gran Tete Montoliu va gravar el disc Vampyria que anys més tard seria reconegut com el millor disc de la història del jazz català.

Durant tota la seva trajectòria professional va acompanyar a grans figures de la música com Ovidi Montllor, Maria del Mar Bonet o Quico Pi de la Serra. Des d’aquí volem mostrar el nostre més sentit condol a la família i amics d’en Jordi Sabatés. Descansa en pau, que la terra et sigui lleu.

Recordem al gran Jordi Sabatés escoltant com tocava el piano interpretant ‘Tot l’enyor de demà’.

Tags: Jordi Sabatés, Morts

Notícies semblants: