Voleu comprar una masia per 300 euros en un petit poble de Catalunya?

Tartareu nucli pertanyent Les Avellanes i Santa Linya (La Noguera)

La Marta Lloret és una noia de la Garriga, tècnica en patrimoni i especialitzada en masies, es dedica a estudis històrics, inventaris i catàlegs, però fa un temps es va fer molt popular a les xarxes socials on va començar a compartir imatges i comentaris sobre les masies catalanes. Actualment, a Twitter té més de 31.000 seguidors i a Instagram està a punt d’arribar als 30.000.

Normalment, ens documenta sobre la masia que ha trobat en el seu camí, però aquests dies encara que la seva feina no és fer de portal immobiliari i no ho acostuma a fer, ha volgut fer promoció d’una masia que el seu propietari ven per una quantitat simbòlica de 300 euros.

Encara que sembli una ganga, no ho és, la masia que data del segle XVIII està pràcticament en ruïnes, necessita una restauració total a més de no tenir serveis bàsics com aigua o llum, cosa que no seria complicada de fer, ja que els subministraments arriben fins al mateix carrer on està ubicada en el petit poble de Tartareu a la Noguera.

Tartareu és un petit nucli urbà al voltant del castell del mateix nom, pertanyent al municipi de les Avellanes i Santa Linya, que actualment té uns cent habitants censats. Amb la pandèmia molta gent s’està desplaçant des de les grans ciutats al camp i aquesta podria ser una bona oportunitat per algú que vulgui canviar de vida.

La Marta sempre va cercant aquelles masies que conserven el seu aspecte original, encara que avui en dia és molt difícil trobar alguna en la que no s’hagin fet reformes i quan la troba sovint està en molt males condicions com aquesta que es ven avui a Tartareu.

Per conservar el nostre patrimoni històric cal gent disposada a tornar al món rural i poder reviure l’esplendor de les masies catalanes dels segles passats. Si ús animeu, com diu la Marta en el seu perfil de Twitter, contacteu per correu electrònic a garsonet@hotmail.com.

Tags: Masies, Venda cases

Notícies semblants: