Mor l’arquitecte barceloní Ricardo Bofill als 82 anys

Ricardo Bofill Levi, l’arquitecte nascut a Barcelona ara fa 82 anys ha mort avui. La causa de la mort no ha transcendit, encara que en els darrers anys Bofill va patir càncer. Bofill va ser un dels màxims representants de l’arquitectura contemporània. Nascut durant el final de la Guerra Civil Espanyola en una família de la burgesia catalana, va estudiar en l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, de la que va ser expulsat l’any 1957 per les seves activitats polítiques i va haver d’acabar arquitectura en l’Escola d’Arquitectura de Ginebra a Suïssa.

Un cop va tornar a Barcelona, l’any 1963 va crear el Taller d’Arquitectura, on s’han creat importants projectes  d’àmbit mundial. Bofill va transformar l’arquitectura de la Ciutat Comtal que fins als anys seixanta es basava en un model familiar, passant a uns edificis pensats en una forma de vida més comunitària. Símbol d’aquest nou model d’arquitectura va ser eWalden-7 de Sant Just Desvern. Altres de les seves obres més significatives van ser la Muralla vermella d’Alacant, l’edifici Xanadú Calpe, el Castell de Kafka a les proximitats de Sitges, el Teatre Nacional de Catalunya, l’Hotel Vela o la Terminal 1 de l’Aeroport del Prat.

Entre els molts premis rebuts arreu del món per la seva trajectòria professional, destaca la Creu de Sant Jordi que li va atorgar la Generalitat de Catalunya l’any 1993. Ricardo Bofill va tenir dos fills, Ricardo fruit del seu matrimoni amb una actriu italiana, que va saltar al món de la premsa rosa pel seu matrimoni amb la filla gran del cantant Julio Iglesias i Pablo d’una relació que va tenir amb una artista francesa.

Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la família i amics de l’arquitecte barceloní. Descansa en pau, que la terra et sigui lleu.

Tags: Morts, Ricardo Bofill

Notícies semblants: