Una de les 10 llibreries més boniques del món la tenim a Catalunya.

Foto: Facebook @lasabaterialleida

Segons un rànquing elaborat pel portal ‘Little Bookstores‘, una petita llibreria de Lleida se situa en el Top Ten de les llibreries més boniques del món, concretament en el novè lloc. Es tracta de ‘La Sabateria’ del carrer Lluís Besa, 3 de la capital del Segrià i encara que el nom ens pot enganyar, no ven sabates sinó llibres.

La seva propietària Estefania René va obrir aquest petit local de quaranta metres quadrats, després de quinze anys treballant a la llibreria Caselles de Lleida. Llicenciada en Història de l’Art,  diu a Instagram: “Els llibres que són la nineta dels meus ulls són els antics. Tenen història pròpia, olor, textura i música adherides a cada pàgina”.

El nom de ‘La Sabateria’ va ser un petit homenatge a un home que es trobava cada matí quan ell anava a obrir la seva sabateria artesana. Mai van parlar i un bon dia aquell petit establiment va tancar per sempre. Malgrat no haver pogut instal·lar-se en el mateix local, Estefania Reñé va voler recordar a aquell home que amb la seva botiga donava vida al barri obrint el seu establiment al mateix carrer i posant-li el nom de ‘La Sabateria’.

‘La Sabateria’ no és només una llibreria, en aquest petit local del barri antic de Lleida es fan exposicions, teatre, es pot escoltar música i moltes més activitats. Ara la feina de l’Estefania al llarg d’aquests quatre anys que porta oberta la llibreria, ha tingut el seu reconeixement, situant-la en el Top Ten de les llibreries petites més boniques del món, segons el rànquing elaborat pel portal literari grec Little Bookstores.

🥇 El primer lloc del rànquing l’ocupa una petita furgoneta transformada en llibreria que recorre les ciutats del Japó. Book Truck 

Book Truck Japó – Foto: Facebook @littlebookstores

📚 Les petites llibreries més boniques del món.

1. Book Truck – Japó
2. Massolit Books & Café – Budapest (Hongria)
3. Lebouquineur – Cordes-surCiel (França)
4. Shakespeare and Company – París (França)
5. The Feminist Bookshop – Brighton (Regne Unit)
6. Armchair Books – Edimburg (Escòcia)
7. Brattle Book Shop – Boston (Estats Units)
8. Falena – Buenos Aires (Argentina)
9. La Sabateria – Lleida (Catalunya)

Tags: Lleida, llibreries, Rànquing

Notícies semblants: