Una empresa catalana crea un xiclet anti Covid-19

A principis de la pandèmia els científics es van posar a treballar per tal de buscar algun producte que pogués protegir-nos de la Covid-19, fins i tot es van fer estudis sobre l’eficàcia d’utilitzar determinats col·lutoris i es va poder demostrar que alguns ens protegien. Ara ha estat un biòleg català que en col·laboració amb una empresa barcelonina han creat un xiclet que asseguren ens pot protegir davant el virus del SARS-CoV-2.

Es tracta del doctor en biologia molecular de la Universitat de Cambridge Marcos Isamat i els publicistes José Antonio González-Cuevas i Curro Espinós que a través de l’agència de comunicació barcelonina Ideas Agitadas, comercialitzaran el xiclet elaborat amb una fórmula capaç de desactivar el Coronavirus.

Com que no es tracta d’un medicament, el procés d’estudi i aprovació és molt més curt. Després de divuit mesos de treball i de realitzar les proves corresponents en laboratoris tant d’aquí com alemanys o britànics, han aconseguit el xiclet que pot inactivar entre el 75% i el 99% diferents virus de la capa de lípids que protegeixen les cèl·lules de l’entrada de virus.

El Chewing Mask que és com han batejat el nou xiclet, no només seria efectiu davant la Covid-19, sinó també sobre altres virus com el de la grip, que la seva principal entrada en el nostre cos és per la boca. Mentre anem mastegant el xiclet, aquest va alliberant tres àcids que aconsegueixen rebaixar el pH i destrueixen els lípids que envolten els virus.

Els seus creadors que van descartar la possibilitat de comercialitzar-lo com a medicament pel llarg període de tràmits per la seva aprovació i després de comprovar que no pot representar cap perill per les persones ni en les mucoses ni en les dents, també volen deixar clar que no es tracta d’un producte substitutiu de totes les mesures de seguretat que hem de continuar tenint, com dur mascareta, simplement és un sistema de protecció addicional com ho és el gel hidroalcohòlic.

Tenen previst que el Chewing Mask es comenci a comercialitzar el pròxim mes de febrer a les illes Canàries i cap al mes de març arribi a Catalunya si troben un distribuïdor. El preu de cada unitat serà de 20 cèntims i es vendrà en paquets de 10 a un preu de dos euros. De moment el gust serà a menta, però estan treballant per elaborar-los amb altres sabors com de llimona o maduixa.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Ideas Agitadas (@ideasagitadas)

Tags: anti Covid, Barcelona, Xiclet

Notícies semblants: