El Parlament paga 1,7 milions d’euros anuals a funcionaris prejubilats

Segons publica el diari ARA, els funcionaris del Parlament de Catalunya gaudeixen de certs privilegis com el de poder prejubilar-se si tenen més de 60 anys i fa més de 15 anys que treballant al Parlament. És un règim especial de la cambra anomenada “llicència per edat” establert des de l’any 2008.

Actualment, hi ha 21 persones acollides a aquest privilegi, dos exsecretaris i 19 funcionaris com uixers, auxiliars o telefonistes. Aquests treballadors cobren el sou sencer sense treballar durant cinc anys fins a arribar a la jubilació. Aquest privilegi li costa al Parlament de Catalunya la xifra d’1,7 milions d’euros anuals.

Durant aquest període de cinc anys se’ls actualitza el sou per tal que no perdin poder adquisitiu, es manté el pagament de les quotes a la Seguretat Social perquè no els quedi reduïda la pensió de jubilació, continuen acumulant triennis i no es pot cobrir la plaça.

Els sous més baixos que s’estan pagant per aquest privilegi ronden els 4.000 euros mensuals en 14 pagues en el cas d’uixers, auxiliars o telefonistes. Pel que fa als exsecretaris i altres càrrecs més alts ronden els 10.000 euros.

Aquest privilegi es va implementar l’any 2008 durant el mandat del PSC amb José Montilla com a president de la Generalitat (2006-2010) i Ernest Benach a la presidència del Parlament. Segons declaracions de l’actual presidenta Laura Borràs, s’està treballant per corregir aquests tipus de privilegis.

Tags: Parlament Catalunya

Notícies semblants: