38 cadells de Beagle seran sacrificats després d’un experiment de la Universitat de Barcelona

Si la força de la ciutadania no ho impedeix el pròxim 24 de gener 38 cadells de la raça Beagle, seran sacrificats després d’haver-los sotmès a un assaig per tal de provar un fàrmac que està desenvolupant la Universitat de Barcelona. La Fundació Parc Científic de Barcelona, pertanyent a la UB, va contractar un laboratori a través d’una oferta pública per valor de més de 250.000 euros per provar un fàrmac antifibròtic en 38 cadells de Beagles durant vint-i-vuit dies.

A aquests cadells se’ls han administrat diferents dosis d’un fàrmac amb l’objectiu de calcular la dosis exacta que es necessita per posar fi a la vida dels gossos. Quan acabi l’experiment tenen previst sacrificar a tots els gossos. Tenint en compte que s’han administrat diferents de dosis, la meitat dels gossos estan bé de salut, però la decisió és sacrificar-los a tots el pròxim 24 de gener.

A través de les xarxes socials s’està demanant que els gossos que estan en bon estat de salut siguin donats perquè siguin adoptats per alguna família. A través del hastag #FreeBeaglesVivotecnia, s’estan rebent centenars de missatges i s’ha convocat una concentració urgent pel dissabte 22 de gener a les dotze del migdia a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, per evitar el sacrifici dels que han sobreviscut a l’experiment.

L’altre detall qüestionable d’aquesta trista història és que la Universitat de Barcelona va adjudicar la prova del fàrmac al laboratori Vivotecnia, ja que va ser l’únic que es va presentar a concurs. Aquest laboratori madrileny va ser qüestionat el passat mes d’abril a partir d’una investigació que van destapar elDiario.es amb la col·laboració de Cruelty Free International, un grup internacional de defensa i protecció animal que treballa per abolir els experiments amb animals.

Després de la investigació que va fer pública l’organització Cruelty Free International, van poder demostrar amb gravacions que Vivotecnia a més d’experimentar amb animals que malauradament al nostre país està permès, els sotmeten a sofriments innecessaris. Segons publica elDiario.es, els treballadors es mofen i insulten als animals amb l’única finalitat de divertir-se i els sotmeten a pràctiques contràries a la bona praxi, proves sense anestèsia, sense sedació, etc.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de La Vaca Style (@lavacastyle)

Tags: Gossos, Sacrifici

Notícies semblants: