La vacuna catalana contra la Covid desenvolupada per Hipra estarà llesta abans de l’estiu

La vacuna contra la Covid-19 de la farmacèutica catalana Hipra amb seu a Amer, està en la seva darrera fase d’assaig i es preveu que estigui llesta per sortir al mercat abans de l’estiu. La setmana vinent podria rebre l’autorització de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) per passar a la darrera fase del seu assaig clínic.

Després d’aquesta tercera fase en què participaran 3.000 voluntaris d’arreu de l’Estat i algun de Portugal i Itàlia, haurà de rebre el permís de l’Agència Europea de Medicaments (AEM) i ja es podrà comercialitzar, la previsió és que es pugui fer el segon trimestre d’aquest any.

Ahir el president Pere Aragonès va visitar les instal·lacions d’Hipra a Amer, acompanyat del conseller de Salut Josep Maria Argimon. Aragonès va afirmar que el govern col·laborarà “al màxim” perquè la vacuna catalana que està desenvolupant Hipra sigui un altre de les vacunes que s’incorpori al mercat.

També va voler fer una crida a tota la ciutadania perquè es vacuni, ja que és la forma més efectiva de posar fi a aquesta maleïda pandèmia. “Les vacunes són segures i és la millor forma de protegir-nos”, va dir el president.

Aquesta és la primera vacuna desenvolupada en l’Estat espanyol i en aquest sentit, la ministra de ciència, Diana Morant, ha dit: “Espanya defensarà la seva vacuna per convertir-la en una més de les vacunes que es distribueixen a Europa i fora”.

Tags: Coronavirus - Covid-19, Hipra, Vacuna

Notícies semblants: