Un càmping de la Costa Brava premiat com el més sostenible d’Europa

Foto: Cámping La Ballena Alegre

L’Associació d’automobilistes alemanya ADAC cada any atorga uns premis als millors càmpings d’Europa, podríem dir que són els ‘Oscar dels càmpings’. En l’edició d’enguany un càmping de la Costa Brava ha estat premiat en la categoria de sostenibilitat i respecte amb el medi ambient.

Aquest any a causa de la pandèmia, la gala d’entrega dels premis es va fer de forma virtual. En ella el Càmping La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador a l’Alt Empordà, ha estat guardonat amb el premi com a Millor càmping sostenible i respectuós amb el medi ambient d’Europa.

Una de les característiques del càmping català i per les que ha estat valorat a l’hora d’atorgar-li el premi, és que té allotjaments 100% autosuficients energèticament, estan connectats entre ells de forma intel·ligent per poder compartir l’energia entre ells. L’energia que sobra en un apartament, bungalou o altres instal·lacions, passa a un altre.

Totes les instal·lacions del càmping estan pensades amb criteris d’eficiència energètica i sostenibilitat, com disposar de plaques solars tèrmiques, piscines sense formigó, generació d’aigua calenta i refrigeració amb geotèrmia i com hem dit abans bungalous pràcticament autosuficients. Un càmping de luxe amb cinc estrelles que treballa per reduir la petjada de CO₂.

Un altre càmping de la Costa Brava també va ser reconegut com a finalista en la categoria d’accessibilitat i canvi demogràfic que premia els establiments que compleixen amb les exigències d’accessibilitat en els seus allotjaments i que lluiten implementant mesures contra el canvi climàtic. Estem parlant del Càmping Salatà de Roses, també a l’Alt Empordà.

Foto: Càmping Salatà

🏅 Premis ADAC Camping Award 2022

💮 Categoria Sostenibilitat i Consciència Mediambiental:

1. La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador – Catalunya
2. Blokhus Natur – Dinamarca
3. Ons Buiten – Països Baixos

💮 Categoria Innovació i Desenvolupament

1. Centre Vacanze Pra delle Torri – Itàlia
2. Nature Parc L’Ardéchois – França
3. La Rocca Camp – Itàlia

💮 Categoria Canvi Demogràfic i Accessibilitat

1. Campingpark Fisching – Austria
2. Strandcamping Waging am See – Alemanya
3. Camping Salatà de Roses – Catalunyaa

💮 Premi ADAC Camping Booking

1. Stover Strand Kloodt – Alemanya
2. Aminess Atea Camping Resort – Croàcia
3. Feddet Strand Resort – Dinamarca

Veure les instal·lacions dels càmpings premiats 👉 La Ballena Alegre 👉 Càmping Salatà

Tags: Càmpings, Premis

Notícies semblants:

Últimes Notícies