El Prat de Llobregat la ciutat més insegura de l’Estat per culpa de l’aeroport

Segons un informe del Ministeri d’Interior sobre la criminalitat que presenten les ciutats de l’Estat de més de 50.000 habitants, El Prat de Llobregat i la ciutat de Barcelona són les que tenen l’índex més alt. Segons l’últim balanç amb dades del 2020, són les ciutats més insegures d’Espanya. El tercer lloc l’ocupa Torrevieja a Alacant.

Per efectuar aquest balanç s’analitzen les infraccions penals registrades en municipis de més de 50.000 habitants durant un any sencer. Malgrat que durant l’any 2020 les infraccions van disminuir a causa del confinament derivat de la pandèmia de la Covid-19, El Prat de Llobregat, Barcelona i Torrevieja, són les tres ciutats que superen els 66 delictes per cada 1.000 habitants.

En el cas del Prat les dades no reflecteixen la realitat del que és la ciutat en si, ja que també se l’imputen els delictes que es produeixen a l’aeroport, per tant, no vol dir que la localitat del Baix Llobregat sigui la més insegura pels seus habitants, des del consistori informen que les dades de la ciutat estan dins de la normalitat. Per darrere d’aquestes tres poblacions es troben Marbella i Palma de Mallorca.

Si en lloc de 50.000 habitants analitzem les de més de 30.000, el rànquing és el següent, entrant en segona posició Sant Adrià del Besòs (Índex per cada 1.000 habitants).

1. El Prat de Llobregat (Barcelona) – 86,2
2. Sant Adrià del Besòs (Barcelona) – 75,2
3. Arroyomolinos (Madrid) – 71,01
4. Barcelona (Barcelona) – 70,7
5. Torrevieja (Alacant) – 66,6
6. Marbella (Màlaga) – 65,4
7. Adeje (Tenerife) – 64,0
8. Palma de Mallorca (Mallorca) – 62,5
9. San Bartolomé de Tirajana (Gran Canària) – 62,3
10. Calvià (Mallorca) – 61,5

Pel que fa a les ciutats o pobles més segurs, en primer lloc, tenim a Àvila amb un índex del  21, Boadilla del Monte amb 21,6 i Linares amb 21,8.

Sovint us oferim dades i rànquings molt favorables per a Catalunya, però en aquest cas la informació pel que fa a seguretat ciutadana no és precisament bona, en les següents posicions d’aquesta llista figuren Esplugues de Llobregat (11), Girona (13), Lleida (14), El Vendrell (21), Figueres (23), Tarragona (24), l’Hospitalet de Llobregat (29), Cornellà de Llobregat (35), Vilafranca del Penedès (36), Mataró (38), Gavà (39), Badalona (40), Salt (43) i Blanes (47).

Al final de la llista trobem a Sant Pere de Ribes com la població catalana més segura, seguida de Ripollet i Sant Feliu de Llobregat.

Tags: Ciutats segures, delinqüencia, El Prat

Notícies semblants: