Els pneumòlegs avisen que fumar en les terrasses dispersa el virus de la Covid-19 fins a 8 metres

La Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) alerta que fumar a les terrasses és perillós tant pels clients com pels treballadors del sector d’hostaleria. Això no és nou, ja que des de sempre hem sentit a parlar del fumador passiu, però ara té molta més incidència a causa de la Covid-19.

Els pneumòlegs afirmen que els virus, no tan sols el de la Covid, sinó també el de la grip o altres, poden escampar-se fins a vuit metres de distància del fumador. Cada any a Espanya moren 60.000 persones a causa del tabac, un percentatge d’aquestes són fumadors passius. S’estima que a Europa hi ha uns 22.000 fumadors passius que moren cada any.

Davant la imminent reforma de la Llei antitabac en què s’està treballant, el SEPAR va enviar al Ministeri de Sanitat un informe amb cinc mesures que s’haurien de tenir en compte en la nova llei, entre elles la prohibició de fumar i vaporejar en les terrasses. Opinen que no hauria de ser una mesura aplicable només en temps de pandèmia, sinó que hauria de ser permanent per evitar altres malalties cardiovasculars o respiratòries.

A més, segons el SEPAR el fet de ser fumador, augmenta en un 96% la possibilitat que la Covid-19 sigui greu i en un 79% les probabilitats d’acabar en l’UCI. Tot això afegit al fet que en les terrasses de bars i restaurants és on les persones estan més temps sense mascareta, bevent, fumant i menjant, el risc de contagi és molt més elevat.

Tags: Coronavirus - Covid-19, Fumar

Notícies semblants: