Un estudi científic sobre el català de la Universitat Rovira i Virgili necessita el nostre ajut

Foto: Universitat Rovira i Virgili

Investigadors d’un grup de recerca en Psicolingüística de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona està realitzant un estudi científic sobre la quantitat de paraules en català que coneixem i per poder arribar a donar dades fiables sobre el coneixement del català entre la població, necessiten la nostra col·laboració.

Han creat una aplicació que té format de joc on hem d’endevinar si el mot que surt en la pantalla és una paraula en català o no. Tan sols haurem de destinar cinc minuts del nostre temps per ajudar al grup de recerca, però a més sabrem quin nivell de coneixement del català tenim nosaltres.

En finalitzar, el joc ens diu quantes paraules hem encertat i quin percentatge de paraules en català coneixem. Al final surt el llistat de les paraules que hem fallat i si cliquem al costat, trobarem la definició de la paraula que figura en el Diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans (DIEC2), així que és una forma entretinguda d’ampliar el nostre vocabulari en català.

Amb els resultats de l’estudi es podrà crear una base de dades per arribar a saber com influeixen l’edat, el nivell d’estudis, la llengua materna o el sexe en el coneixement del català i saber el percentatge de persones que coneixen les 40.777 paraules correctes que inclou l’estudi i que apareixen en el DIEC2.

El qüestionari és totalment anònim, en cap moment ens demanen dades personals, ni telèfon ni correu electrònic, simplement dades per estadístiques per un estudi científic. Si voleu col·laborar amb el grup de recerca de la Universitat Rovira i Virgili podeu fer-ho 👉 urv.cat/vocabulari. Col·laborant en estudis com aquest ajudarem a la supervivència de la nostra llengua.

Tags: català, Estudi, Rovira i Virgili

Notícies semblants: