Cacaolat i Bonpreu s’uneixen per donar suport als ramaders envasant i distribuint una llet 100% catalana

Llet a un preu com cal – Foto: Twitter @immaps

Aquest estiu passat va esclatar un conflicte entre Mercadona i els ramaders de la Plana de Vic pel preu de la llet que la cadena de supermercats pagava als ramaders. Les cooperatives i els vaquers d’Osona demanaven a Mercadona que els paguessin com a mínim a 37 cèntims el litre de llet, que és el preu de cost que tenen ells. Després de moltes negociacions per trobar solucions, Mercadona no va voler superar els 33 cèntims que els pagava d’acord amb el contracte anterior i van deixar de comprar la llet dels ramaders d’Osona per distribuir la seva marca blanca.

Els ramaders van iniciar un moviment de protesta per tota Catalunya i al mateix temps es van començar a moure per buscar alternatives per tal d’aconseguir algú que els hi pagués un preu just per la seva llet. Després de moltes lluites reivindicatives del sector ramader osonenc, la seva feina ha donat els seus fruits.

Cacaolat i Bonpreu s’han aliat per envasar i distribuir una llet 100% catalana a un preu just tant pel ramader com pel distribuïdor i pel client. La planta de Cacaolat de Barcelona envasa la llet UHT en ampolles d’un litre totalment reciclable i Bonpreu s’encarregarà de la distribució, confiant que ben aviat altres distribuïdors apostin per un producte de proximitat, produït, envasat i distribuït per empreses catalanes.

La veterinària rural Imma Puigcorbé especialitzada en bovins, s’ha encarregat de difondre la bona notícia per les xarxes socials. El litre de ‘Llet sencera a un preu com cal’ es ven a 0,99 €, un preu just pels ramaders. Segur que podem trobar llets més econòmiques, però ni són de proximitat ni els productors cobren un preu just per la seva feina.

Tags: LLet catalana

Notícies semblants: