Moren 15 cavalls en ser empaitats per tres gossos als Pallars Sobirà

Cavalls a la Fira de Puigcerdà

El passat dimarts 15 cavalls, 2 eugues i 13 poltres, han resultat morts en despenyar-se per un barranc quan eren empaitats per tres gossos. L’atac va passar al terme municipal d’Escòs al Pallars Sobirà.

Segons els Agents Rurals de la zona un testimoni va veure com tres gossos perseguien els cavalls que, espantats, van acabar caient per un barranc de 30 metres, on van morir a causa de la caiguda.

En un primer moment es va pensar que eren gossos salvatges els que van causar l’atac als cavalls, però els Agents Rurals han localitzat al propietari, qui es farà càrrec d’indemnitzar al ramader a través de la pòlissa d’assegurances dels gossos de què disposa.

Els cavalls van caure al fons d’un barranc de difícil accés on passa el punt que capta l’aigua pel poble, punt que es va haver de reconduir perquè no representés cap perill per a la població. Pel rescat dels cadàvers dels cavalls, ahir divendres, es va haver d’utilitzar un helicòpter, ja que no es podia fer d’una altra forma. Els animals van ser traslladats a una planta de tractament d’animals morts.

Amb aquest accident veiem la importància que té tenir els gossos controlats i si veiem un ramat, els hauríem de lligar per evitar situacions com aquestes. Els Agents Rurals ens recorden que els nostres gossos no han de molestar els ramats que pasturen per les muntanyes perquè a més de l’estrès que els provoca, en la fugida passen accidents com aquest.

Tags: Cavalls, Morts, Pallars

Notícies semblants: