La lliçó d’educació de l’entrenador del Girona, el madrileny Míchel Sánchez.

Miguel Ángel Sánchez Muñoz, més conegut com a Míchel Sánchez, és un esportista madrileny de quaranta-sis anys que pràcticament tota la trajectòria professional, tant com a futbolista que com entrenador ha transcorregut en el Rayo Vallecano de Madrid. Encara no fa un any que es va fer càrrec de la banqueta del Girona Futbol Club i ja ens ha donat una lliçó d’educació a tots amb la seva decisió d’aprendre català.

Poc després d’arribar a Catalunya va demanar que les preguntes en les rodes de premsa li fessin en català, ja que creu que és una forma d’aprendre una llengua i si no entenia alguna cosa, ja preguntaria. Més enllà del vessant esportiu on el Girona està sisè en la classificació de segona divisió, Míchel s’ha guanyat l’estima de tota l’afició blanc-vermella del Girona i dels catalans en general per la seva decisió de conèixer la nostra llengua.

En una entrevista que ha concedit a Ràdio BarcelonaMíchel explica els motius perquè ha pres aquesta decisió, donant una lliçó d’educació a totes aquelles persones que fa cinquanta anys viuen a Catalunya o fins i tot han nascut aquí i mai han parlat català. Estem cansats de sentir allò de “lo entiendo todopero no lo hablo“. No hem d’anar molt lluny per veure un exemple com el de Leo Messi, que ha passat la meitat de la seva vida a Barcelona i ha marxat sense parlar català.

Míchel va dir en l’entrevista: “Estic aprenent català perquè és cultura i per educació. Trobo que és la millor forma d’integrar-me”. “No em sembla res excepcional, qui ho critica és un inculte i un tancat de ment”. L’entrenador madrileny aprofita també per a dir que s’ha trobat molt ben acollit i ben valorat a Girona, per això creu que el més normal és parlar la llengua que parlen els seus veïns.

En aquesta roda de premsa veiem els esforços que fa per parlar català, com diu en un tuit Armand Calderó, tot un exemple d’integració i sensibilitat.

Tags: català, Girona, Míchel Sánchez

Notícies semblants: