Vols fer una visita virtual a les Esglésies de la Cerdanya? Des de Martinet a Llívia passant per Alp.

Ermita de Nostra Senyora del Remei a Bolvir

La Cerdanya ja disposa d’un portal on podem fer una visita virtual a les seves Esglésies i ermites, des de Martinet de Cerdanya a Llívia, passant pels bonics pobles de: Alp, Bolvir, Das, Fontanals, Ger, Guils, Isòvol, Lles, Meranges, Montellà, Prats i Samsor, Prullans, Puigcerdà, Riu i Urús.

Gràcies a un projecte liderat pel Consell Comarcal de la Cerdanya, primer es van fotografiar l’interior de les esglésies i després de digitalitzar-les s’han creat imatges en 360°. A causa del tancament de les esglésies molts turistes es queden amb ganes de veure-les per dins, d’aquí aquesta iniciativa que convida a visitar virtualment 69 edificis religiosos de la Cerdanya.

Per fer la visita ho podem fer de dues maneres, si estem per la zona en cada una de les esglésies, trobarem un cartell amb un codi QR, tan sols l’haurem d’escanejar i se’ns obriran les portes virtuals de l’edifici. També podem entrar directament a la web de Turisme de Cerdanya i triar l’església que volem visitar.

Veure una petita església de la Cerdanya és complicat, ja que normalment estan tancades perquè el rector potser no hi viu en el poble, per això s’organitzen visites guiades presencials. Turisme de la Cerdanya ofereix dos itineraris on es visiten quatre esglésies en cada un.

Itinerari per la Solana on es visiten Santa Maria d’All (Isòvol), Santa Maria de Quadres (Isòvol), Santa Cecília de Bolvir i Sant Climent de Talltorta (Bolvir).

Itinerari per l’Obaga on veurem Santa Maria de Talló (Bellver de Cerdanya), Sant Julià de Pedra (Bellver de Cerdanya), Sant Joan Baptista de Riu de Cerdanya i Sant Pere d’Alp.

El preu de cada itinerari és de 12 euros per persona a partir dels vuit anys. L’altra forma de fer la visita és des de casa entrant a la web 👉 Turisme de Cerdanya on podrem fer la visita virtual de forma gratuïta.

Imatges d’algunes de les esglésies i ermites de la diòcesi d’Urgell, a la Cerdanya

Tags: Cerdanya, Esglésies

Notícies semblants: