Menys de 18.000 euros és el que ofereix l’Estat a Sandro Rosell per quasi dos anys de presó preventiva.

El Ministeri de Justícia demana a l’Audiència Nacional que Sandro Rosell sigui indemnitzat amb 17.415 euros pels 645 dies que va passar internat en presó preventiva sota unes acusacions de les quals després va resultar absolt. El Ministeri ofereix com a màxim 27 euros diaris per cada dia d’internament que va patir l’expresident del Barça.

Aquesta xifra no té res a veure amb la que va demanar Sandro Rosell pels quasi dos anys de presó, en els que a més del corresponent dany psicològic que va patir, s’ha de tenir en compte la pèrdua de beneficis en els seus negocis que va provocar el seu internament, així com el dany moral a ell i a la seva família i que ell xifra en més de 29 milions d’euros, exactament en 29.754.465,02 euros.

Les quantitats reclamades per Sandro Rosell per tenir-lo 645 dies privat de llibertat, són pels següents conceptes:

– Per dany a la seva reputació: 405.000 €
– Per dany psicològic: 200.000 €
– Per dany afectiu: 320.000 €
– Per lucre cessant per la pèrdua de negocis: 28.062.950 €
– Per despeses derivades de la seva estança a presó: 766.465,02 €

Sandro Rosell ja ha manifestat amb anterioritat que la seva voluntat és que aquesta xifra que reclama a l’Estat no repercuteixi sobre els contribuents, per això va elevar un recurs d’empara al Tribunal Constitucional per la querella que va interposar contra la jutge que va intruir el cas, Carmen Lamela i que el citat tribunal no va admetre a tràmit. Ara està en mans del Tribunal Europeu de Drets Humans.

L’expresident blaugrana té el convenciment que aquesta irregularitat que es va produir amb la seva privació de llibertat és només imputable a la magistrada instructora i el seu equip. Creu que serien ells els que haurien de respondre amb el seu patrimoni.

Tags: Presó, Sandro Rosell

Notícies semblants: