El Berguedà i el Ripollès es manifesten per demanar participar en la consulta sobre els Jocs Olímpics d’hivern

Ahir a la tarda en plena operació tornada de cap de setmana dels vehicles procedents de la Cerdanya i Andorra, manifestants del Berguedà i el Ripollès van tallar dues carreteres per demanar participar en la consulta vinculant que el govern té previst fer sobre els Jocs Olímpics d’hivern del 2030. Aquestes dues comarques estan excloses. El govern va anunciar que només es consultaria a la Vall d’Aran, l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i el Jussà, l’Alt Urgell i la Cerdanya.

Al voltant de les set de la tarda, unes dues-centes persones van tallar la C-16 a l’altura de Berga i una cinquantena van tallar la C-17 al seu pas per Ripoll. La protesta estava convocada per la Plataforma Stop JJOO, formada ara fa tres anys per veïns i veïnes del Pirineu que estan en contra de la celebració d’aquests jocs a Catalunya.

“Els Jocs Olímpics d’hivern és macroprojecte que representa el màxim exponent d’un model socioeconòmic fracassat i depredador dels nostres ecosistemes i que aboca a les veïnes del Pirineu, especialment a les joves, a feines estacionals i mal pagades”, afirmen en la seva web, on podeu llegir el manifest.

Al costat de la Plataforma Stop JJOO van estar diversos membres de la CUP. L’alcalde de Berga, Ivan Sànchez ja havia anunciat amb anterioritat que si no els inclouen en la consulta, no descarta fer una entre els seus ciutadans. En el mateix sentit s’ha pronunciat el Consell Comarcal del Solsonès i el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer, ha demanat veure l’avantprojecte abans de decidir la seva postura.

 

Tags: Jocs Olímpics

Notícies semblants: