Finalment, 6 cadells de Beagle se salvaran i 32 seran sacrificats per un estudi científic

El Parc Científic de Barcelona depenent de la Universitat de Barcelona ha emès avui un comunicat informant que dels 38 cadells de gossos de la raça Beagle que estan utilitzant per fer un estudi sobre un fàrmac antifibròtic, sis seran donats en adopció quan acabi l’estudi, però els altres 36 seran sacrificats perquè per finalitzar l’estudi necessiten fer la necròpsia dels cadells.

En el seu comunicat indiquen que l’estudi el fa una empresa acollida pel Parc Científic de Barcelona que dins del programa ‘Retos Investigación‘, del Ministeri de Ciència i Innovació, està desenvolupant un fàrmac per tractar la fibrosi hepàtica i mielofibrosi, per la que actualment no hi ha cap tractament eficient.

També volen deixar clar que l’estudi s’adapta a la normativa europea que exigeix que abans de fer la prova en humans, s’ha de fer una prova de toxicitat en dues espècies de mamífers i una d’elles no ha de ser de rosegadors. Per això es va decidir fer-ho amb gossos, en aquest cas van triar cadells de Beagle.

Com el Parc Científic no podia dur a terme l’estudi, van convocar concurs per trobar un laboratori que ho pogués fer i després del procés de licitació, va anar a parar a Vivotecnia, un laboratori madrileny que està immers en una denúncia per les seves pràctiques poc ètiques amb els animals que sotmet a estudi.

Malgrat les denúncies a les xarxes socials per entitats animalistes i les manifestacions que es van fer dies enrere en contra d’aquestes pràctiques, l’estudi començarà el pròxim mes de març a la seu de Vivotecnia. En una primera fase el fàrmac experimental s’administrarà a sis cadells i s’ha demanat a Vivotècnia que un cop acabat siguin donats en adopció.

La segona fase de l’estudi implica el sacrifici de 32 cadells perquè necessiten fer un estudi dels teixits per analitzar la toxicologia crònica de les molècules el que implica sacrificar els cadells per tal de fer la necròpsia.

En el mateix comunicat indiquen que la Confederació de Societats Científiques d’Espanya, vol deixar clar que la utilització d’animals és una pràctica necessària per avançar en els estudis de fàrmacs, vacunes o tractaments pel benefici dels humans.

Tags: Beagle, Cadells, Estudis, UB

Notícies semblants: