Mor el dissenyador català Toni Miró als 74 anys

Toni Miró – Foto: Vanitatis

El dissenyador català Toni Miró ha mort aquesta passada nit als 74 anys, víctima d’un infart. Nascut a Sabadell, fill d’un sastre, va iniciar el seu bagatge en el món de la moda obrint una botiga a la rambla de Catalunya de Barcelona amb el nom de ‘Groc’. Allà va començar venent els seus propis dissenys, fins a convertir-se a partir dels anys 80 en un dels referents més importants de la moda a Catalunya.

Sota la firma que va crear amb el nom d’Antonio Miró, va dur els seus dissenys a les millors passarel·les del món, com París, Milà, Tòquio o Nova York. L’any 1988 va ser guardonat amb el premi Cristóbal Balenciaga al Millor dissenyador espanyol i el 1992 va ser l’encarregat de fer tot el vestuari de les cerimònies dels Jocs Olímpics de Barcelona. També va ser el que va dissenyar el vestuari dels Mossos d’Esquadra.

Sempre present a la Passarel·la Gaudí com a dissenyador català, en alguna ocasió va vestir al llavors un jove Pep Guardiola que feia els seus primers treballs com a model no professional. L’any 2003 va rebre la Medalla Antoni Gaudí, Moda Barcelona.

Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la família i amics d’en Toni Miró. Descansa en Pau, que la terra et sigui lleu.

Tags: Morts, Toni Miró

Notícies semblants: