Importants canvis en el Calendari Escolar pel curs vinent, s’avança l’inici del curs.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès acompanyat del conseller d’Educació, Josep GonzàlezCambray ha anunciat aquest matí, des de l’escola Baldiri Reixac al Park Güell de Barcelona, importats canvis en el Calendari escolar pel curs vinent 2022-2023.

El canvi més significatiu és que s’avança en una setmana l’inici del curs. Infantil i primària iniciaran les classes el 5 de setembre i els alumnes d’ESO el 7 de setembre, quan fins ara sempre es començava l’endemà de la Diada. Durant el mes de setembre com també es fa actualment al mes de juny, les classes seran només matinals, de 9 a 13 hores.

Per les vacances de Nadal tindran un dia més de festa i es començaran el 21 de desembre. Una altra modificació és pel que fa als dies de lliure disposició que ara són tres i passaran a ser quatre, recomanant que aquest dia afegit es faci durant el segon semestre que és el que té menys festius.

El president argumenta aquests canvis en la “necessitat pedagògica de millorar els resultats dels alumnes” i per tal de “millorar la conciliació laboral”. “Treballem perquè Catalunya sigui un país d’oportunitats per tothom independentment de la situació econòmica de les famílies, que no ha de limitar les possibilitats dels fills”, ha afegit Aragonès.

A partir del curs 2022-2023 els nens i nenes tindran una setmana menys de vacances, però les hores lectives seran les mateixes, mesura que feia temps demanaven les famílies pel tema de conciliació laboral.

Tags: Educació, escola

Notícies semblants: