Queralt Castellet, primera medalla per un esportista català en uns Jocs Olímpics d’hivern.

La sabadellenca Queralt Castellet s’ha fet aquesta matinada, hora catalana, amb la medalla de plata en la categoria de mig tub, de Snowboard en els Jocs Olímpics d’hivern que s’estan disputant a Pequín. Aquest és el primer cop que un esportista català puja al pòdium d’uns Jocs Olímpics d’hivern i representa la cinquena medalla per a la delegació espanyola.

🥇 Medalles espanyoles en Jocs Olímpics d’hivern

⛷  Francisco Fernández Ochoa Sapporo 1972 Oro Eslàlom especial d’esquí alpí
⛷  Blanca Fernández Ochoa Albertville 1992 Bronze Eslàlom especial d’esquí alpí
⛸  Javier Fernández Pyeongchang 2018 Bronze Patinatge artístic
🏂 Regino Hernández Pyeongchang 2018 Bronze Snowboard cros
🏂 Queralt Castellet Pequín 2022 Plata snowboard halfpipe.

Queralt Castellet és una noia de 32 de Sabadell que aquesta matinada ha fet una actuació històrica en la final de snowboard halfpipe amb una ronda impecable. Castellet no ho ha tingut gens fàcil arribar fins aquí, fa anys va haver de marxar de Catalunya per continuar preparant-se per la seva gran passió, l’snowboard. Va acabar instal·lant-se a Nova Zelanda i més tard a Suïssa per poder continuar desenvolupant la seva carrera.

L’any 2015 va patir una greu sotragada amb la mort del seu entrenador i parella, Ben Jolly, a causa d’un càncer, però ella va continuar endavant. Avui ha tingut la seva recompensa amb la medalla que li faltava. L’any 2015 va ser plata en el Campionat Mundial de Snowboard i bronze el 2021. També té en el seu palmarès tres medalles en els X Games d’hivern, una d’or i dues de plata.

Tags: Jocs Olímpics

Notícies semblants: