Davant l’allau de suspensos en la prova d’ortografia per entrar al cos de Policia Nacional, decideixen eliminar la prova.

No és nou que la prova d’ortografia en les oposicions per entrar a Policia Nacional no té bons resultats, l’any 2019 el 25% dels aspirants que es van presentar a València la van suspendre i el març del 2021 per facilitar l’aprovat es va rebaixar la nota del 5 al 3,5.

Les proves d’accés al cos nacional de policia consten de dues parts, les proves físiques que es van fer el novembre passat i les de coneixement que es van fer la setmana passada, que consten d’un test psicotècnic, de personalitat, biodata, coneixements i teoria, ortografia i idiomes. Pel que fa a la d’ortografia, malgrat la rebaixa de la nota a un 3,5, molts dels aspirants l’han suspès.

La prova consisteix a respondre un test de cent paraules on havien d’indicar si el mot és correcte o erroni. La majoria dels aspirants van donar per paraules no correctes, tres termes que estaven escrits en cursiva en lloc d’estil normal i estan preparant una impugnació. Els afectats es basen en el criteri que estableix el diccionari de la Reial Acadèmia Espanyola de la Llengua, però la Direcció General de la Policia diu que aquestes paraules són correctes encara que estiguin escrites amb cursiva.

Per acabar amb aquesta problemàtica que ja s’arrossega des de fa anys, la DGP, ha anunciat que en les pròximes convocatòries eliminaran la prova d’ortografia com a prova excloent, sense descartar que es puguin incorporar continguts relacionats en la prova de coneixements. Segons diu la DGP: “comportarà una selecció més eficaç assentada en els principis de mèrit, capacitat, publicitat, transparència, objectivitat i seguretat jurídica”.

No estem parlant d’ortografia catalana per venir a treballar a Catalunya, estem parlant del castellà que tant reivindiquen que els nostres infants estudiïn aquí. Potser també l’haurien d’exigir en altres comunitats. La DGP per solucionar el problema ha tirat pel dret i com diu aquella dita tan espanyola: Muerto el perrose acabó la rabia”.

Notícies relacionades:

El 25% dels aspirants a Policia Nacional descartats per suspendre l’examen d’ortografia (28.12.2019)

La nota de tall en ortografia per entrar a la Policia Nacional és d’un 3,5 (23.03.2021)

Tags: Policia Nacional

Notícies semblants: