Important descobriment en un estudi del Clínic, amb finançament de La Marató de TV3, sobre el tractament de l’ictus.

Un estudi de l’Hospital Clínic de Barcelona ha fet un gran avanç en el tractament de les persones que han patit un ictus isquèmic amb la finalitat que puguin tenir una recuperació total i no els hi quedin seqüeles. Actualment, tan sols el 27% de les persones que han patit un ictus isquèmic, que és el que es dona en la majoria de casos, arriba a tenir una recuperació total. Amb aquest nou tractament estudiat pel Clínic gràcies al finançament de La Marató de TV3 de l’any 2016, la recuperació total s’eleva fins al 59%.

L’ictus isquèmic es produeix per l’obstrucció d’un vas sanguini que impedeix que la sang arribi al cervell, el que coneixem com un trombe. Quan es dona aquest cas la funció de la part del cervell on no arriba la sang, pot queda afectada de forma transitòria o permanentment i per evitar-ho cal actuar amb rapidesa, quan abans es comenci a tractar un ictus, més possibilitats de recuperació hi haurà. És essencial actuar en les 24 hores següents a l’infart cerebral o embòlia.

L’estudi coordinat per investigadors de l’Hospital Clínic-IDIBAPS i que s’ha publicat en la revista JAMA, demostra que administrant un tractament després d’haver destruït el trombe que provocava la interrupció del flux sanguini, mitjançant un cateterisme, millora significativament el pronòstic dels pacients.

No es tracta de cap fàrmac nou, simplement és un canvi en el procediment d’administració. Amb aquest estudi els investigadors han pogut demostrar que si s’administra el fàrmac que actualment es dona abans de l’extracció del trombe després d’aquesta intervenció, directament a l’artèria, augmenten en un 20% les possibilitats d’una recuperació total. És un gran avanç en la forma de tractar els ictus isquèmics.

En aquest vídeo ens expliquen com ho fan:

Tags: Clínic, Estudi, ictus

Notícies semblants: