Heu vist les diferents versions d’escriure “Calçots” que tenen algunes botigues?

Ara que estem en plena temporada de Calçots les fruiteries, verduleries, horts i grans superfícies comercials s’omplen d’aquesta meravellosa ceba catalana que ja més que un menjar, s’ha convertit en un tota una festa al voltant d’ella, la Festa del Calçot i les Calçotades.

Diuen que el costum de fer els calçots a la brasa ve d’una errada d’un camperol de Valls de nom Xat de Benaiges, que a finals del segle XIX va cremar uns brots de cebes que tenia plantades. Com no volia desaprofitar-les, les va pelar i en tastar-les va veure que tenien un gust dolç molt agradable, li va fer una salsa per sucar-los i es va cruspir un bon àpat. També diuen que Xat de Benaiges és el creador de la salsa romesco que acompanya als Calçots.

Però avui no us volem parlar d’aquesta tradició tan nostra, ni de receptes diferents per fer-los. Us parlarem de la gran varietat de formes d’escriure la paraula Calçot que tenen alguns venedors. Hem fet una recopilació del que hem trobat a les xarxes socials i com diu un dels tuitaires, no saben escriure Calçots, però la paraula WhatsApp l’escriuen correctament.

Tags: Calçots, català

Notícies semblants: