Un centenar de flamencs passaran aquests dies pel Delta del Llobregat

El Delta del Llobregat i els Aiguamolls de l’Empordà són dos punts claus en les rutes migratòries de moltes aus que travessen Catalunya. En aquestes èpoques sovint veiem cigonyes als prats de la Cerdanya o una catifa de flamencs als Aiguamolls de l’Empordà o en les proximitats de l’aeroport de Barcelona al Prat.

Aquests dies el personal del Consorci que s’ocupa de la protecció del Delta del Llobregat va observar un nombre de flamencs molt superior a l’habitual, calculant aproximadament una seixantena  d’exemplars de l’espècie Phoenicopterus roseus‘.

Aquesta espècie, habitualment viu a l’Ebre i a la Camarga, la regió del sud de França on s’agrupa una de les poblacions més grans d’Europa d’aquestes aus que èpoques migratòries fan parada al Delta del Llobregat. Els flamencs acostumen a volar a la nit i durant el dia descansen.

Els flamencs no tenen una migració de nord a sud, sinó que ho fan al voltant del Mediterrani, el que s’anomena ‘migració circummediterrània‘. Des de la Camarga a França, van cap a Sardenya i des d’allà marxen cap a Esmirna, Tunísia, Espanya i arriben a Catalunya.

Com a punt clau que és el Delta del Llobregat, l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, va aprofitar l’any passat per demanar a la Generalitat i a l’Estat que protegeixi millor aquest espai natural. Cal aprovar el Pla de protecció del medi natural i del paisatge del delta del Llobregat i millorar la gestió dels recursos hídrics als estanys litorals, va reivindicar l’alcalde. També va aprofitar per demanar que es descarti definitivament el projecte de l’ampliació de l’aeroport per l’impacte que tindria en aquests espais.

Tags: Delta Llobregat, Flamencs

Notícies semblants: