D’aquí a pocs dies podrem veure la Flor de Sol a la Roca Foradada de Montserrat

En determinats dies de l’any tots els que s’acostin al capvespre a la Roca foradada de Montserrat podran observar un fenomen anomenat Flor de Sol, la posta de sol que es veu a través d’aquest enorme forat que hi ha a la muntanya de Montserrat.

A l’extrem occidental de les muntanyes de Montserrat trobem un forat triangular de 10 metres d’altura i 6 metres de base visible des de quilòmetres de distància. En diferents dies de l’any es produeix una alineació del sol amb la Roca Foradada que ofereix una espectacular vista de la posta de sol.

A mitjans de juliol la veurem des de l’ermita de Sant Pau Vell, a finals de març des de la carretera de Sant Salvador a Can Maçana, del 29 d’abril a l’1 de maig des del castell de la Guàrdia de Montserrat i aquests dies entre el 17 i 19 de febrer podrem gaudir d’aquest espectacle de la naturalesa des del nucli del Vilar, a Castellbell i el Vilar.

La Roca Foradada, la Cadireta, Cavall Bernat són algunes de les agulles més conegudes del relleu de les muntanyes de Montserrat. Es pot arribar per un desviament que hi ha al camí GR-172 conegut com el camí de la Roca Foradada, des d’allà s’albira tota la Catalunya central amb unes vistes meravelloses.

Montserrat sempre ha estat envoltada de misteri i al voltant de la Roca Foradada hi ha una llegenda que diu que quan el Diable es va fer amo de la muntanya de Montserrat i va ser perseguit per la Mare de Déu, per fugir va fer un forat a la roca i així va poder escapar. Va obrir un avenc per on va baixar fins a l’infern.

D’aquesta manera Montserrat va ser conquerida per la Mare de Déu que la va deslliurar del dimoni. Hi ha una creença popular que diu que el que travessa la roca amb un cistell ple d’aigua sense vessar ni una gota, es casarà abans d’un any.

Tags: Flor de Sol, Montserrat, Roca Foradada

Notícies semblants: