Dos detinguts per deixar inconscient un home de 86 anys per robar-li la pensió

Segons nota de premsa dels Mossos d’Esquadra, dos homes han estat detinguts com a presumptes autors de l’agressió a un home de 86 anys per robar-li la pensió que havia tret en efectiu d’una entitat bancària.

Els fets van ocórrer el passat 25 de novembre del 2021 al barri de Sants de Barcelona, quan suposadament els autors de l’agressió haurien seleccionat a la víctima en el banc quan retirava els diners en efectiu de la seva pensió i l’haurien seguit fins a casa seva.

Un cop va arribar a casa, els assaltants van trucar a la porta de la víctima amb l’excusa que tenien una carta certificada pel seu veí i com no hi era li demanaven si la podia recollir ell. L’home va confiar i els va obrir la porta, però en el moment en què els va donar l’esquena el van agredir per darrere i el van deixar inconscient amb la maniobra coneguda com el ‘matalleó‘, consistent en passar el braç pel coll de la víctima fent-li un escanyament que el deixa inconscient.

Un cop el van deixar inconscient, van fer el mateix amb el fill que es trobava al pis deixant-lo inconscient com el seu pare. Els lladres sabien el que anaven a buscar, ja que no van regirar el pis i es van endur només el sobre amb els 1.500 euros que l’avi acabava de treure del banc. Per aquest detall de no haver robat res més és perquè els investigadors van pensar que tenien estudiada a la víctima.

Per les càmeres de seguretat i declaracions de testimonis van poder esbrinar que els lladres haurien coincidit amb la víctima dins del banc, quan aquest retirava els diners. Després de dos mesos d’investigació van poder identificar els presumptes assaltants, un d’ells de 29 anys té nombrosos antecedents per robatoris violents. L’altre detingut és un home de 50 anys que tenia una ordre de crida i cerca per ingressar a la presó. Finalment, van ser detinguts el 9 de febrer a l’Hospitalet de Llobregat i ja han ingressat a un centre penitenciari. No es descarta que hagin pogut cometre altres robatoris violents.

Tags: Detencions, Robatoris

Notícies semblants: