Les Millors Botifarres d’Ou Artesanals de Catalunya 2022

Aquesta setmana a totes les carnisseries, xarcuteries i altres botigues d’alimentació de Catalunya, la tradicional botifarra d’ou omplirà els aparadors, per seguir aquelles dites tan catalanes que diuen: “Per dijous gras, botifarra menjaràs” i “Per dijous gras, botifarra fins al nas”. Un producte que no pot faltar a cap taula el dijous gras.

Des de fa set anys, la Fundació Oficis de la Carn i la Confraria del Gras i el Magre, amb el suport de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers–Xarcuters, celebren un concurs per triar les millors botifarres d’ou i el millor farcit de carnaval. Ja tenim el resultat de l’edició d’enguany a la qual s’han presentat 71 botifarres d’ou i 7 farcits de carnaval.

El concurs atorga tres premis: Millor Botifarra d’Ou Artesana Tradicional, Millor Botifarra d’Ou Artesana Singular i Millor Farcit de Carnaval. El passat 17 de febrer un jurat format per professionals del sector de la carn, periodistes gastronòmics i altres professionals del sector, van triar els tres guanyadors.

El premi a la Millor Botifarra d’Ou Artesana Tradicional, se’l va endur Enric Rosell Gili de Ca l’Estevet d’Ordal, cansaladers des de 1895. L’Enric va presentar una botifarra “elaborada amb productes de qualitat, sense additius ni conservants i que segueix la recepta familiar que s’ha anat evolucionant sense perdre la seva essència inicial”.

El premi a la Millor Botifarra d’Ou Artesana Singular va anar a parar a Manlleu a la Carnisseria Colom-Vila, elaborada per Francesc Colom Mola, que va fer una botifarra d’ou amb mongetes de Collsacabra i allioli, “fruit d’anys de treball i minuciosa millora, que vol retre un homenatge a la gastronomia osonenca a través de la mescla dos productes típics de la comarca: la botifarra d’ou i les mongetes de Collsacabra.”

El Premi al Millor Farcit de Carnaval va ser per Xavi Bou Bosch de Xarcuteries Bosch de Barcelona que va presentar un farcit de carnaval que “tot i no ser típic de la zona, és el resultat de la recerca de nous productes i sabors que ens ofereix la cultura gastronòmica catalana. Amb matisos dels ingredients molt compensats i intensos, el farcit vol traslladar l’essència pirinenca a través del seu sabor pronunciat i intens”.

Els tres guanyadors – Foto: Fundació Oficis de la Carn

TOTS ELS GUARDONATS 2022

Millor Botifarra d’Ou Tradicional

1. Enric Rosell Gili – Ca l’Estevet – Ordal.
2. Xevi Codina Ricart – Carnisseria, Cansaladeria Can Codina – Taradell.

Mencions del Jurat

– Glòria Curto Calduch – Carnisseria del Paulo – Camarles
– Enric Hernández Martín – Embotits Mallart – Vilafranca del Penedès.
– Francesc Colom Molas – Carnisseria Colom-Vila – Manlleu.

Millor Botifarra d’Ou Singular:

1. Francesc Colom Molas – Carnisseria Colom-Vila – Manlleu. Amb una Botifarra d’ou amb
mongetes del Collsacabra i allioli.
2. Carlos Tarazaga Tardio – Los Extremeños Coses Bones – Pineda de Mar. Amb una Botifarra
d’ou amb calçots amb salsa romesco.

Mencions del jurat

– Laia Valls Vila – Can Valls – Argentona. Amb una Botifarra d’ou amb carxofa.
– Enric Rosell Gili – Ca l’Estevet – Ordal. Amb una Botifarra d’ou amb croissant i pernil curat.
– Xevi Codina Ricart – Carnisseria – Cansaladeria Can Codina (Mallart) – Taradell. Amb una Botifarra d’ou amb figues i pernil d’ànec.

Millor Farcit de Carnaval:

1. Xavi Bou Bosch – Xarcuteries Bosch, Barcelona.

Menció del jurat:

– Alejandro Jordan Montané – Carns i elaborats Cerdanya – La Seu d’Urgell.

Tags: Botifarra d'ou

Notícies semblants: