Joan Manuel Serrat rep la ‘Gran Creu d’Alfons X’ de mans de Pedro Sánchez

Joan Manuel Serrat, ha rebut aquest matí la ‘Gran Creu de l’Ordre Civil d’Alfons X el Savi’, que li ha atorgat el govern central. Aquest guardó és la màxima distinció que es dona a persones que no siguin cap d’estat. El reconeixement que li ha fet el govern espanyol és per: “la seva brillant carrera i la seva contribució a la cultura i l’art espanyols des dels seus començaments, en 1965”.

Serrat, visiblement emocionat ha rebut la distinció de mans del president del govern central, Pedro Sánchez, que ha fet un tuit amb aquestes paraules:

“La Gran Creu d’Alfons X que hem imposat a Joan Manuel Serrat és un deute de tota Espanya amb ell. Un poeta, escriptor, compositor, músic, referent i mestre. Gràcies per la teva obra. Perquè ser part del teu públic és pertànyer a una pàtria. Aquest és el regal més gran d’un artista.”

El cantant, envoltat dels seus grans amics, Joaquín Sabina, Víctor Manuel, Ana Belén i Miguel Ríos, ha agraït el guardó amb aquestes paraules:

“Jo l’única cosa que he fet en la meva vida és fer el que he volgut fer, de la forma en la qual m’ha semblat que havia de fer-ho”.

On queda aquell ‘Noi del Poble Sec’, que va iniciar la seva carrera cantant en català, aquell noi que es va negar a anar a Eurovisió perquè no el van deixar cantar en la nostra llengua? Ben segur que Lluís Llach mai rebrà aquesta distinció.

Tags: Serrat

Notícies semblants: