Primer gran incendi forestal de la temporada aquesta nit a Roses

Foto: Twitter Pere Guerra @PereGuerra

Ahir al voltant de les onze de la nit es va iniciar el primer gran incendi de la temporada en una zona forestal propera a Roses a l’Alt Empordà. El foc va començar prop d’una masia, però a causa de la forta tramuntana que bufava es va anar propagant molt ràpidament.

Durant la nit quaranta dotacions dels bombers han estat treballant per intentar controlar el foc, però a causa de la tramuntana amb ràfegues de fins a 80 km/h, la tasca es força complicada. De moment segons dades facilitades per l’alcalde de Roses, Joan Plana, a diferents mitjans de comunicació, haurien cremat ja unes 500 hectàrees de terreny forestal de la zona de l’Albada, la Carena de Puig Rodó, Puig Alt, Pla de Gates i Cala Montjoi. El foc ha passat a prop de l’antic restaurant El Bulli de Ferran Adrià, però afortunadament no ha sofert danys.

La carretera que uneix Cala Montjoi amb Cala Jóncols es va haver de tallar, una vintena de persones van ser confinades i una família va ser desallotjada per la proximitat de les flames a casa seva. Aquest matí s’uniran els mitjans aeris per donar suport als terrestres.

Tags: Incendi, Roses

Notícies semblants: