Els carrers més perillosos de Barcelona pel que fa a accidents de trànsit greus.

L’Ajuntament de Barcelona ha fet públic el balanç de sinistralitat derivada dels accidents de trànsit dins la ciutat corresponent a l’any 2021. La bona notícia que es desprèn d’aquest balanç, és que han disminuït el nombre d’accidents amb víctimes mortals o lesionats greus. Amb 178 accidents greus i 12 morts, es va registrar la xifra més baixa des del 2004, excepte la de l’any 2020 que a causa del confinament va ser inferior.

Els col·lectius més afectats van ser el de motocicletes amb 84 accidents, vianants amb 41, ciclistes amb 6, vehicles de mobilitat personal amb 6 i ciclomotors amb 4. El 85% dels ferits de gravetat pertanyen a aquests col·lectius.

Pel que fa a la causa principal dels accidents és la manca d’atenció dels conductors, no respectar les distàncies de seguretat i en el cas dels vianants travessar el carrer per llocs on no s’ha de passar o no respectar els semàfors. L’alcohol continua sent una de les causes que més influeixen en la sinistralitat viària.

Pel que fa a les zones amb més perillositat, la Policia Municipal de la ciutat va estudiar les diferents zones de risc on es produeixen més accidents greus i aquest és el resultat.

❌ Cruïlla d’Aragó amb carrer Sicília: 23 accidents.
❌ Cruïlla d’Aragó amb carrer Muntaner: 20 accidents.
❌ Plaça de la Reina Maria Cristina: 17 accidents.
❌ Cruïlla d’Aragó amb carrer Balmes: 16 accidents.
❌ Cruïlla d’Aragó amb carrer Pau Claris: 14 accidents.
❌ Cruïlla d’Aragó amb carrer Casanova: 13 accidents.
❌ Gran Via de les Corts Catalanes 186: 13 accidents.
❌ Cruïlla de Gran Via de les Corts Catalanes amb carrer de Marina: 13 accidents.
❌ Cruïlla de Gran Via de les Corts Catalanes amb carrer de Lepant: 12 accidents.
Cruïlla de Balmes amb carrer València: 12 accidents.
❌ Gran Via de les Corts Catalanes 333: 11 accidents.
❌ Gran Via de les Corts Catalanes 181: 10 accidents.
Gran Via de les Corts Catalanes 353: 10 accidents.

El carrer d’Aragó i la Gran Via són les dues vies de la ciutat que registren més accidents greus. L’any passat es van registrar un total de 7.000 accidents de trànsit, 178 amb víctimes mortals (12) o ferits de gravetat, un 24% menys que l’any 2019.

Tags: Barcelona, Carrers perillosos

Notícies semblants: