Detingut un mariner ucraïnès a Mallorca per intentar enfonsar el iot de luxe del seu cap rus.

Un ucraïnès membre de la tripulació d’un iot de luxe amarrat en Port Adriano de Calvià a Mallorca, ha estat detingut per intentar enfonsar el vaixell en què treballava, propietat d’un milionari rus, després d’assabentar-se que les bombes russes havien destruït la seva casa a Ucraïna.

Segons publica avui el Diari de Mallorca, el detingut per la Guàrdia Civil de Calvià era el cap de màquines del luxós iot que presumptament hauria sabotejat per enfonsar-lo obrint una vàlvula per provocar que entrés una via d’aigua que va inundar la sala de màquines.

Segons sembla, hauria actuat per venjança després que quedar-se sense casa, ja que el iot seria propietat d’un rus que té una empresa d’armament. Els fets van passar ahir al matí quan el detingut va arribar a l’embarcació i va dir als altres mariners que hi havia a bord, que marxessin que anava a enfonsar el vaixell. Dos mariners també de nacionalitat ucraïnesa van aconseguir tancar les vàlvules que havia obert el presumpte culpable evitant que el iot s’enfonsés.

Un cop avisada la Guàrdia Civil van procedir a la detenció del presumpte autor del sabotatge, un ciutadà ucraïnès de 55 anys que va admetre que ho havia fet en assabentar-se que l’exèrcit rus havia destruït la seva casa. Aquest matí ha passat a disposició judicial a Palma i ha quedat en llibertat amb càrrecs, acusat d’un presumpte delicte de danys intencionats. El iot afectat és ‘Lady Anastasia‘, que està a nom d’una empresa i navega sota bandera de St. Vincent & Grenadines, un país del sud del carib al nord de Veneçuela.

Aquestes són les altres conseqüències de la guerra que ha encetat Vladímir Putin contra Ucraïna i que poden arribar a llocs llunyans dels dos territoris en conflictes. La guerra podrà acabar algun dia, esperem que aviat, però l’odi entre països germans pot perdurar durant anys.

Tags: Guerra, Rússia, Ucraïna

Notícies semblants: