Centenars d’africans abandonats en les vies de tren ucraïneses perquè els combois només accepten blancs.

Centenars de persones de color continuen abandonades a les estacions de tren ucraïneses perquè no els deixen pujar als trens amb destí a les fronteres per abandonar el país. Estudiants africans que fins ara residien a Ucraïna intenten sortir del país en guerra, però els serveis de seguretat només deixen accedir als trens a les persones blanques.

La guerra iniciada per Putin, està fent aflorar el pitjor de la condició humana. No estem davant el genocidi protagonitzat per Hitler, però ens estem acostant. En l’anhel de posar fora de perill als seus compatriotes, les autoritats, soldats i personal de seguretat dels ferrocarrils ucraïnesos, estan prohibint a les persones de color agafar un tren per poder fugir de la guerra.

Més que racisme és ‘negra fòbia’, un fet que malauradament encara està present en molts dels nostres pobles i que queda agreujat davant una situació com la que està patint Ucraïna. Un noi de Costa d’Ivori que estava estudiant 5è de Medicina de Kíev, es lamenta a l’estació: “Avui no ens accepten. No sabem el que passarà demà”.

Molts d’ells denuncien que ni tan sols els demanen el passaport, encara que hi hagués una persona de color amb nacionalitat ucraïnesa, no els deixen pujar al tren simplement pel color de la seva pell. Alguns argumenten que és Polònia la que no vol l’entrada de ‘negres’ en el seu territori.

Hitler va protagonitzar el genocidi més greu d’Europa i del món, durant la Segona Guerra Mundial, ara Putin ha despertat aquest sentiment nazi que creiem adormit, però veient l’auge de l’extrema dreta als països europeus, com Vox a Espanya, potser només estava en fase de letargia.

https://twitter.com/ChalecosAmarill/status/1498080829792268288

Tags: racisme, Ucraïna

Notícies semblants: